دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

خاصیت درمانی زیتون

زیتون علاوه بر این که مصرف زیادی در تغذیه دارد خاصیت درمانی دیگر از جمله اثر نرم کنندگی، ملین و صفرا دارد.

۷۸۴۵۶۸۷۷۴۵۶۷۸.jpg
زیتون سنگهای صفراوی را دفع و یبوستهای مزمن را درمان می‌کند، معالج قولنج‌های ناشی از ورم کلیه است.
همچنین این ماده در تسکین درد و سوزش سوختگی‌ها، درمان آفتاب زدگی و سرمازدگی، گزش حشرات، مار و عقرب مفیدست. 



پژوهشگران به زنان توصیه می‌کنند که در رژیم غذایی خود از زیتون و روغن آن استفاده کنند.
همچنین روغن زیتون به جز خاصیت ضد سرطانی فواید فراوانی دارد که از آن جمله ملین بودن آن و نرم کردن عضلات و آرامبخشی درد استخوان است. 


همچنین روغن زیتون به موها نرمی و لطافت خاصی می‌بخشد و باعث تقویت مو می‌شود.
عصاره زیتون برای چین و چروک پوست بسیار مفیداست و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت می شود. اجزای مغذی خاص در روغن زیتون  می تواند دلیل تاثیر مثبت رژیم غذایی مدیترانه ای بر سلامت قلب باشد. 


این ترکیبات که تحت عنوان “فنل” نامیده می شوند اثر آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق دارند. روغن های زیتون سرشار از فنل بر عملکرد عروق خونی مشخص شده است.
مصرف غذاهای غنی از ترکیبات فنلی می تواند سلامت قلبی عروقی را بهبود بخشد و بر قلب نیز تاثیر حفاظت بخش دارد.

همچنین  پژوهشگران معتقدند مصرف روغن زیتون خطر سرطان سینه را در زنان کاهش می‌دهد 
تحقیق روی سلول‌های سرطان سینه در زنان نشان داد که اسید اولئیک روغن زیتون اثر ژن سرطان زای این بیماری را کاهش می‌دهد. 

پاسخ به سوالات در رابطه با مو

موهای من پر از موخوره است؟
- از شامپوی سیر استفاده کنید. این شامپو پیاز مو را تحریک نموده و رشد موها را تقویت می کند و از ریزش آن نیز جلوگیری می نماید .

همچنین ضد موخوره بوده و مانع پوسته پوسته شدن می شود و بوی سیر نیز بلافاصله پس از شستشو از بین می رود .
- در ضمن اگر به بوی سیر حساس هستید می توانید از شامپو سیر بدون بو استفاده نمائید . با خیال راحت از این شامپو استفاده کنید و مطمئن باشید تمام خواص شامپو سیر در آن وجود دارد .
- همچنین نرم کننده سیر نیز کمک شایانی به جذب خواص سیر نموده و به مو ، قوت ، حجم و شفافیت بخشیده و شانه زدن را آسان و لذت بخش می نماید .

آیا از چربی اضافه پوست سر خود ناراضی هستید ؟
- مصرف شامپو فلفل باعث کاهش چربی پوست سر میشود و موها را خوش حالت و با طراوت میکند .
نرم کننده فلفل نیز با ایجاد لایه ای محافظ ، باعث شفافیت و آسان شانه زدن موها می گردد .
به خاطر رنگ کردن ، نرمی ، لطافت و درخشندگی موهایم را از دست داده ام . از چه شامپویی استفاده کنم تا این مشکل رفع شود ؟
درمان موهای رنگ شده با شامپو جینسینگ قابل حل است . این شامپو به ترمیم ساقه مو کمک می کند و همچنین از روند سفید شدن آن جلوگیری می نماید .
نرم کننده جینسینگ نیز تغذیه و ترمیم کننده ساقه مو است که پس از مصرف آن ، مو ، نرم و لطیف و درخشان خواهد شد .

موهای من خشک و زبر و وزشده از چه شامپو و نرم کننده ای استفاده کنم ؟
شما می توانید از شامپوی نارگیل که تغذیه کننده ، ترمیم کننده و مرطوب کننده ای قوی است و موجب نرمی و لطافت موها میگردد استفاده کنید . همچنین نرم کننده نارگیل با ترمیم قسمتهای آسیب دیده و آبرسانی قوی موها را درخشان و خوش حالت می نماید .

موهای من هیچ مشکلی ندارد . آیا باید از شامپوی خاصی استفاده کنم؟
شک نکنید . اگر موهای شما نرمال است. پسسعی نکنید با یک شامپوی نامناسب آن را خراب کنید. شما می توانید از شامپو پروتئینه گندم استفاده کنید . این شامپو سرشار از پروتئین های هیدرولیز شده گندم است که موجب نرمی وشفافیت موها می گردد .

همچنین نرم کننده این گیاه ، موها را براق تر و حجیم تر نموده و شانه زدن را آسان می نماید .

آیا موهای شما زبر و خشن و خشک شده است؟
شامپوی آووکادو موهای خشک و شکننده را استحکام می بخشد و نرمی و لطافت را به آن بازمیگرداند .
همچنین نرم کننده آووکادو باعث تغذیه و رفع خشکی مو شده و موجب درخشش ، نرمی و لطافت آن می شود .

آیا مایلید شامپو و نرم کننده را همراه با هم استفده نمائید؟
شامپو های زیادی با مارکهای مختلف در بازار موجود است که این دو را با هم دارند و اصلاحا به آنها شامپوهای ۲*۱زگفته می شود و راه حل مناسبی برای خواسته شماست . این شامپو در عین پاک کنندگی ، دارای نرم کننده مناسب نیز می باشد و از ساقه مو محافظت می کند .
شامپو ۱*۳ نیز علاوه بر پاک کنندگی و نرم کنندگی ، مزیت دیگری نیز دارد و آن خاصیت ضد شوره بودن آن است.

آیا خواهان شستشوی روزانه ومکرر هستید؟
شامپوی ویتامین E شامپوی بسیار ملایم است که حاوی ویتامین E و عصاره حنا و بابونه می باشد و برای مصرف روزانه ، بدون آسیب رساندن به مو مناسب می باشد . همچنین نرم کننده آن ، سرشار از ویتامین E می باشد و باعث ترمیم مو می گردد و لختی خاصی به آن می دهد.

آیا پوست سر شما حساس و تحریک پذیر است؟
مطمئن باشید یک شامپوی نا مناسب به پوست و موی شما آسیب می رساند . شامپو آلوورا ، بسیار ملایم و آرامبخش است . گیاه آلوورا رطوبت رسان قوی به موها می باشد . این شامپو به موها حجم می دهد و لطافت و درخشندگی را به آن باز می گرداند .
همچنین برای پوستهایی که در اثر رنگ ، فرئ دکلره حساس شده اند بسیار مناسب است . نرم کننده آلوورا نیز بسیار التیام بخش و آرامش دهنده است و موها را درخشان ، مرطوب وخوش حالت می نماید.

شامپوی کدام کارخانه ایرانی را مصرف کنیم ؟

لازم به ذکر است اکثر فرمولهای شامپو ها شبیه به هم است و تنها تفاوت در نوع رنگ و بوی شامپو می باشد . اما نکات مهمتری هم وجود دارد که باید به آن دقت شود که شامل : تاریخ تولید تاریخ انقضاء داشتن پروانه بهره برداری و همچنین مجوز از وزارت بهداشت است. 

خاصیت چای سبز

چای سبز حاوی آنتی اکسیدانها- پلی فنول ها- تنین و همچنین شامل انواع وسیعی از ویتامین ها  و مواد معدنی است.

 

پلی فنول ها : گروهی از فیتو کمیکال ها هستند که در چای سبز به وفور یافت می شوند و دارای خاصیت ضد سرطان و سبب پیشگیری از بروز بیماری های قلبی می شوند. طعم تلخ  چای سبز به وجود پلی فنول ها نسبت داده شده است.
کاتکین ها:از دسته پلی فنول ها هستند در چای سبز کاتکین ( کاتچین ها ) به مقدار

 قابل  ملاحظه یافت می شوند  . انواع آن شامل : اپی کاتچین* اپی گالوکاتچین* اپی کاتچین گالات و  اپی گالوکاتچین گالات .
 ۵۰-۱۰% کاتچین کل در چای سبز را اپی گالوکاتچین گالات تشکیل میدهد که خاصیت  آنتی  اکسیدانی آن نسبت  به بقیه انواع کاتچین بیشتر است. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن نسبت به ویتامین ای  و سی ۱۰۰-۲۵ برابر بیشتر است.

 یک فنجان چای سبز به میزان ۴۰-۱۰ میلی گرم از پلی فنول ها را تامین کرده و

همچنین همین  میزان چای فعالیت آنتی اکسیدانی اش نسبت به میزان یک سروینگ از بروکلی* هویج *اسفناج  و توت فرنگی خیلی بیشتر است.

تنین : تنها آمینو اسیدی که در چای سبز یافت می شود تنین است که دارای اثر آرام بخش می باشد.در چای سبز تنین(دارای خاصیت ضد استرس و همچنین کنترل کننده
 کورتیزول می باشد.) به کاتچین(دارای اثرات آنتی اکسیدانی )  تبدیل می شود. انتظار می رود که ۴-۳ فنجان  چای سبز حاوی ۲۰۰-۱۰۰ میلی گرم تنین باشد.

اثرات سودمند

ترکیبات تشکیل دهنده چای سبز

۱٫کاهش وقوع سرطان۲٫ کاهش تومور۳٫کاهش وقوع جهش۴٫کاهش اکسیداسیون۵٫کاهش کلسترول خون۶٫جلوگیری از افزایش فشارخون۷٫جلوگیری از افزایش قند خون۸٫جلوگیری از بوی بد دهان۹٫نابودی باکتریها۱۰٫نابودی ویروس آنفولانزا

کاتچین ( ترکیب اصلی ) 

مانع خستگی و کسالت و سبب افزایش بیداری در شخص . دارای خاصیت دیورتیک ( افزایش ادرار )

کافئین

پیشگیری از وقوع استرسپیشگیری از آنفولانزا

ویتامین سی

کمک به متابولیسم کربوهیدرات

ویتامین های گروه ب

کاهش فشارخون

r-Amino Butyric Acid
(GABA)

تقویت دیواره رگ های خونجلوگیری از بوی بد دهان

فلاونوئیدها

کاهش قند خون

پلی ساکاریدها

خاصیت آنتی اکسیدانی

ویتامین ای

دهنده طعم مطلوب به چای سبز

تنین ( نوعی آمینواسید)

* چگونه چای را دم کنـیم؟
 
* چگونگی دم کردن چای سیاه:
 
آب رابه درجه جوش رسانده (۱۰۰ درجه سانتی گراد) سپس روی چای میریزیم- زمان دم کشیدن نباید کمتر از ۳۰ ثانیه و طولانی تر از ۵ دقیقه گردد- زیرا پس ازآن تانین چای بتدریج آزاد شده و اثر محرک کافئین را خنثی و طعم چای را نیز تلخ میکند.
 * دستور تهیه چای سبز به صورت زیر می باشد::
 
دمای آب در این حالت باید ۸۵-۸۰ درجه سانتی گراد باشد. معمولا هر چه کیفیت چای سبز بالا تر باشد دمای آب نیز میباید کمتر باشد. ترجیحا بهتر است قوری چای پیش از دم کردن چای از قبل با قرار دادن قوری درون یک کاسه حاوی آب داغ، گرم گردد.
 
 یک قاشق چای خوری از چایی سبز را در صافی که دارای فضای کافی برای باز شدن برگها باشد قرار دهید.
آب تهیه نموده را بر روی برگها بریزید.
به مخلوط حاصل دو تا سه دقیقه برای درست شدن زمان بدهید.
برگها را جدا نموده و از نوشیدن چایی سبز لذت ببرید. 
از برگهای چای سبز می توانید برای چندین بار استفاده نمایید زیرا مواد موجود در آن با بار اول استفاده به صورت کامل از آن خارج نمی شوند.برخی از انواع چای سبز نیز هستند که حتی تا هفت دقیقه برای آماده شدن به زمان نیاز دارند. زمان بهینه را می توانید به صورت تجربی بدست آورید.

کیفیت آب می تواند بر روی طعم چای تاثیر بگذارد. اگر آب مورد استفاده شما دارای سختی زیادی می باشد بهتر است که از آب فیلتر شده استفاده نمایید.

  
چگونگی دم کردن چای اولانگ:
 
همانند دم کردن چای سبز میباشد اما دمای آب در این نوع چای میباید ۱۰۰-۹۰ درجه سانتی گراد باشد.